Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1774 odpowiedzi w tym temacie

#901 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 26 września 2019 - 19:36

Z tego co widzę, to telefon jest istnym potworem jeśli chodzi o baterie. Gdy go dostałem miałem 80% baterii, a teraz mam po paru godzinach 63%, a bawione jest cały czas.

Tez to zauważyłem. Po wyjęciu z pudełka wczoraj około 18, aktualizacji wifi do 13.1, skonfigurowaniu, zainstalowaniu wszystkich aptek, dobrej zabawie itd, dziś przed 19 miałem 12% baterii. To bardzo dobry wynik. Można powiedzieć wow. Używany był naprawdę intensywnie. Zauważyłem tez, ze bardzo szybko się ładuje. I prawdopodobnie nie jest to tylko kwestia samej ładowarki. Z tych 12% do 95% na ten moment naładował się w jakieś 50 minut. Ładując inne modele ładowarka z iPada trwało to znacznie dłużej. Co najważniejsze - bateria nie znika w oczach. Ogniwo jest teraz wielkości jak u konkurencji, ale sposób zarządzania energia i optymalizacja napewno przebijają konkurencje. Zreszta dane bedzie mi to sprawdzić w przeciągu najbliższych dni. Moje nawyki, przyzwyczajenia i sposób użytkowania smartfona się nie nie zmieniły. Dlatego będzie dla mnie prosto zweryfikować to, czy nowy Iphone działa dłużej i ile tomjedt to dłużej. 

P.S. A tym, którzy w tym wątku maja „wysokie ciśnienie” i dopieprzaja się każdego słowa, które się napisze, życzę więcej luzu. Kupcie sobie nowego iphona to wtedy pogadamy. 

Użytkownik radzion edytował ten post 26 września 2019 - 19:39

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#902 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 26 września 2019 - 19:59

Jestem zadowolony z baterii i sposobu jej ładowania. W końcu nie trzeba się martwić o czas „karmienia”. Co do użytkowania: głośniki rewelacyjne, grają głośniej i czyściej niż w ubiegłorocznym modelu. Przeszkadza mi trochę obniżone ulokowanie logo na pleckach - bo wciąż na nim układam palec, przez co się zabrudza. Matowe otoczenie dzielnie jednak trzyma formę!

#903 soczekpl

soczekpl
  • 3 275 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 września 2019 - 20:06

Mam i ja swojego. Aparat robi robotę, midnight green ładny, 199 zł za przeźroczyste etui Apple to typowe zdzierstwo :P 

Jeżeli chodzi o barwę ekranu, mój ma - powiedziałbym - średniochłodną, coś jak XS, ale nie aż tak chłodną jak X. Kolory lepsze niż w XS.

Ogólnie jestem zadowolony. Jedyny mankament - przychodzące SMS-y, kiedy nie korzystam z telefonu, na zablokowanym ekranie pojawią się jako "text message" :P To chyba jakiś błąd, bo mam ustawiony polski język, a na XS było po polsku "wiadomość tekstowa".

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#904 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 września 2019 - 20:53

To kwestia iOS, a nie iPhone'a - wszyscy mamy "text message". Jest tego więcej - jeśli zrobimy folder, dajmy na to, z aplikacji Google Maps i yanosik, to będzie on nosił nazwę "navigation", a nie "nawigacja". Po prostu nie dopracowali tłumaczeń.

• soczekpl lubi to

MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)

iPhone 14 Pro

#905 mpyro

mpyro
  • 154 postów
  • SkądDen Haag

Napisano 26 września 2019 - 21:03

Który kolor według Was w Iphonie Pro jest najlepszy? Zamówiłem Iphona Pro Max w kolorze Midnight green . Wiem że wybór koloru to kwestia indywidualna ale....

#906 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 26 września 2019 - 21:16

Mi się podoba srebrny, zielony i wyjątkowo w tym roku złoty, który wygląda znacznie lepiej niż XS w tym samym kolorze. 

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#907 petrydz

petrydz
  • 137 postów
  • SkądTrójmiasto :)

Napisano 26 września 2019 - 22:04

Midnight Green jest kapitalny. Wieczorem, przy słabszym oświetleniu wydaje się jakby miał szary kolor. Dziewczyna kupiła parę dni temu XS Maxa i dziś widząc wersję  Green stwierdziła, że mogła poczekać i żałuje swojego wyboru. Będę bardzo aktywnie spędzał weekend, więc postaram się pobawić aparatem. Obecnie poziom baterii to 54%, szok.

#908 winmaciek

winmaciek
  • 6 757 postów
Napisano 26 września 2019 - 22:42

To kwestia iOS, a nie iPhone'a - wszyscy mamy "text message". Jest tego więcej - jeśli zrobimy folder, dajmy na to, z aplikacji Google Maps i yanosik, to będzie on nosił nazwę "navigation", a nie "nawigacja". Po prostu nie dopracowali tłumaczeń.

Nie tylko tam zresztą. W „Książkach” jest nowa sekcja o statystykach czytania. I zamiast „Twój rekord to x dni” wyświetla się „Record is x days”. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#909 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 27 września 2019 - 07:07

Ale to chyba tylko w nowych ajpongach jest taki problem? U mnie normalnie wyświetla "wiadomości", "nawigacje" na XS max.

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#910 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 27 września 2019 - 09:05

U mnie dzisiaj mija tydzień z 11 Pro Max i bateria to jest dokładnie to czego chciałem :) Telefon ładuję teraz praktycznie co dwa dni. Aktualnie około 6,5 godziny na ekranie mieszanego użytkowania (WiFi + LTE) i jeszcze 29% baterii. 

#911 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 27 września 2019 - 09:07

po co sie przejmować bateria ja i tak będę podłączać codziennie wieczorem nieważne ile procent zostaje :D po co mam martwić się czy wytrzyma 1,5 dnia czy 2 :D ważne aby jeden cały dzień od rana do wieczora :D 

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#912 soczekpl

soczekpl
  • 3 275 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 września 2019 - 09:27

Ale to chyba tylko w nowych ajpongach jest taki problem? U mnie normalnie wyświetla "wiadomości", "nawigacje" na XS max.

"Wiadomości" się wyświetlają po polsku, ale jeżeli dostaniesz zwykłego SMS-a (nie iMessage) i nie popatrzysz na ekran, to zamiast treści wiadomości będzie "text message". Błąd jest ewidentny, bo na drugim 11 jest tak samo. Zapewne błąd w sofcie na 11. Na XS było po polsku. Dodam, że nieprzetłumaczone jest tylko w przypadku wiadomości, w mailu jest ok.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 27 września 2019 - 09:28

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#913 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 27 września 2019 - 11:30

U mnie tego nie ma. Jest po polsku. Jeśli chodzi o „wiadomości”. W „książkach” faktycznie, częściowo po angielsku.

#914 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 27 września 2019 - 11:46

Bateria w 11 Pro Max to jakiś kosmos - przesiadłem się ze zwykłego X, nie wiem jak powiedzą ci, którzy mieli Plusa/Maxa poprzednio, pewnie aż takiej różnicy nie odczują. W 11 Pro Max 2 dni dobiłem wczoraj. Odłączony w środę o 6:05 wytrzymał do czwartku do wieczora bez oszczędzania - 2h grania, rozmowy, smsy, youtube, net itd. I miał jeszcze z 15% chyba.

Użytkownik migal edytował ten post 27 września 2019 - 11:47

Macbook Pro 13 Early 2015, iPad Pro 10.5 256GB WiFi+Cellular, iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray, Apple Watch Series 4

#915 soczekpl

soczekpl
  • 3 275 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 września 2019 - 11:53

U mnie tego nie ma. Jest po polsku. Jeśli chodzi o „wiadomości”. W „książkach” faktycznie, częściowo po angielsku.

Chodzi mi o coś takiego: https://gifyu.com/image/kpXu

#916 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 września 2019 - 11:59

Bateria w 11 Pro Max to jakiś kosmos - przesiadłem się ze zwykłego X, nie wiem jak powiedzą ci, którzy mieli Plusa/Maxa poprzednio, pewnie aż takiej różnicy nie odczują. W 11 Pro Max 2 dni dobiłem wczoraj. Odłączony w środę o 6:05 wytrzymał do czwartku do wieczora bez oszczędzania - 2h grania, rozmowy, smsy, youtube, net itd. I miał jeszcze z 15% chyba.

Każdy odczuje. Ja gdybym miał kupować 11 Pro to bym wybrał już zwykłego z racji dużo lepszej baterii, do tej pory tylko większy model to zapewniał i człowiek kupował Max aby nie było momentu, że szuka ładowarki. Tu należą się zdecydowane pochwały.

#917 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 września 2019 - 12:02

po co sie przejmować bateria ja i tak będę podłączać codziennie wieczorem nieważne ile procent zostaje :D po co mam martwić się czy wytrzyma 1,5 dnia czy 2 :D ważne aby jeden cały dzień od rana do wieczora :D

Również ładuję codziennie na wieczór telefon i odłączam rano, ale jednak uwierz mi, że czasami mam tyle telefonów i pracy na telefonie, że XS ciężko mi starczał do wieczora. Teraz z PRO już nie mam takich problemów. Tam gdzie na XS miałem ok 10% to teraz mam min 30%, a to sporo jak na intensywną pracę całodniową. 

Użytkownik effe edytował ten post 27 września 2019 - 12:03

iPhone 12 mini 

#918 petrydz

petrydz
  • 137 postów
  • SkądTrójmiasto :)

Napisano 27 września 2019 - 12:42

Przesiadłem się właśnie z 8 Plusa na Pro Maxa - różnica jest ogromna z tego co dało się odczuć.

Mam wyjazd weekendowy, zobaczymy czy przetrzyma cały weekend bez ładowania.

• migal i MasterM lubią to

#919 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 września 2019 - 12:44

Zależy jak będziesz używał petrydz, ale bateria w nowych iPhonach to petarda. Jeszcze żaden iPhone nie miał takiej baterii nawet SE. Konkurencja musi się uczyć jak zarządzać energią. 

• MasterM lubi to

iPhone 12 mini 

#920 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 27 września 2019 - 12:59

Ja mam po polsku: „wiadomość tekstowa”.

#921 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 września 2019 - 13:16

Musisz zrobić restore. Miałem coś takiego kilka razy wcześniej, restore pomaga. 

iPhone 12 mini 

#922 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 27 września 2019 - 13:42

No to ja mam po polsku: https://zapodaj.net/df15824b3cd0b.png.html

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#923 slimexx

slimexx
  • 75 postów

Napisano 27 września 2019 - 14:09

U mnie po wyzerowaniu telefonu i skonfigurowaniu od początku dalej lipa z baterią. Po 16h od pełnego naładowania i 4 godzinach na ekranie ze 100% zostało mi 38%. Wszystkie statystyki aplikacji wyglądają normalnie. Kombinowałem z ustawieniami lokalizacji i powiadomień ale niewiele to dało. Nie mam pojęcia gdzie może być problem. Jestem trochę rozczarowany, szczególnie czytając pochlebne opinie o baterii większości użytkowników nowego iPhona.

#924 dmxzor

dmxzor
  • 234 postów

Napisano 27 września 2019 - 14:38

U mnie bateria trzyma dwa pełne dni, 11 Pro.

• effe lubi to
"It's the difference between me and you. You wanna lose small and I wanna win big..."

#925 Inka

Inka
  • 142 postów

Napisano 27 września 2019 - 14:43

Powiedzcie, czy to morderstwo telefonu, ale mam obłęd od zawsze i ładuję telefon przez całą noc i potem po południu, przed wyjściem gdzieś, szczegónie na imprezę, by mi nie padł, a czasami ot tak ładuję cały dzień. Zmienić to? Mam dużo apek włączonych.

Teraz cierpię, bo przez fakt, że miałam moderowane posty nie zdążyłam w porę przeczytać polecanego szkła i w Imadzie założyli mi jcpal preserver glass. Czy ujdzie? Dodam, że jak zmieniłam wyświetlacz w poprzednim telefonie i też w Imadzie założyli mi szkło (wcześniej miałam z 8 iphonów bez szkła i było ok..) to po jednym dniu już miałam pęknięcie na szkle.

I podobnie jak artek przesiadłam się z X, ładowarka mniej mi się podoba, wszystko inne już tak, rewolucji nie ma, a ten zielony na szczęście nie wpada w kolor żabi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych